Onder de vlinderboom

Pauline Vijverberg

Klik voor alle titels van deze auteur

Nieuwe roman van de schrijfster van Het suikervogeltje (reeds tweede druk!) over herinneringen en familiegeheimen uit de Boerenoorlog en hedendaags Zuid-Afrika

De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.

Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangrijpende gebeurtenissen op de ziel van de nazaten.

Over Het suikervogeltje schreef de pers:

Sonja de Jong in Noordhollands, Haarlems en Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander:
‘Pauline Vijverberg dompelde zich met hart en ziel in de leefwereld van de zusjes en deed uitputtend onderzoek in de archieven.’

Dr. Hans Ester in het Reformatorisch Dagblad:
‘Dit is een mooie ontroerende roman van een schrijfster die veel van het achttiende-eeuwse Zuid-Afrika afweet.’

Adrianus Koster in Leeskost.nl:
‘Geslaagde faction. Een mooie historische roman die je met plezier leest en er nog wat van opsteekt ook.’

Op woensdagmiddag 7 maart bood Pauline Vijverberg in het Zuid-Afrikahuis het eerste exemplaar aan van haar roman Onder de vlinderboom aan professor Tessa Roseboom, die onderzoek deed naar de gevolgen van de Hongerwinter op hen die geboren werden in de Hongerwinter van 1944/1945. Dit omdat de vrouwen en kinderen die door de Engelsen werden geïnterneerd tijdens de Boerenoorlog in 1900 aan ontberingen leden zoals honger, kou en tal van ziekten opdeden in de ondeugdelijke opvangkampen. De jonge wetenschapster Iris – die studeert in Amsterdam in 2001 - ontdekt bij de bestudering van epigenetica wat haar familie in die Boerenoorlog  heeft meegemaakt.

Op de foto van Hans Meulemans overhandigt Pauline het eerste exemplaar aan Tessa Roseboom.

Nils Blom maakte onderstaand videoverslag.

 

Ook als e-book verkrijgbaar.

Prijs: € 19,99  

ISBN: 978 90 5429 478 8
Uitvoering: 352 pagina's, gebrocheerd
Rubriek(en):
Geschiedenis Historische romans

Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 is een gedeelte van het fonds onderdeel van Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam.

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
info@conserve.nl

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nl

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2024 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters